Taai Taai

Taai Taai

Taai Taai

Aantal personen:

Bereidingstijd:

40 min

Ingrediënten

- 50 gram bloem
- 100 gram honing
- 1 eetlepel stroop
- halve theelepel zout
- halve theelepel potas (ookwel kaliumcarbonaat)
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen anijs
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 160 ºC
- Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door
- Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door
- Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg
- Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van
- Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25
minuten lichtbruin
- Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft,
is het gaar
Bron/inzender: Snoepjespiet

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Chocoladelettercakes
Anijsmelk
Pepernoten 4
Schuimpjes
Kruidnootjes 2
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus